LCC Girls skončily v konkurenci dalších deseti týmů na třetím místě na lakrosovém Ken Galluccio Cupu – evropském poháru mistryň, který se konal od 8. do 10. září v Barceloně. Girls tak zopakovaly své loňské umístění.

Girls prošly bez zaváhání základní skupinou, v níž snadno porazily rakouské Graz Gladiators 11:2, přehrály překvapivě dobré Holanďanky Rotterdam Jaguars 6:2 a sfoukly domácí tým Barcelona Dracs 15:0. Čtvrtfinálovým soupeřem byly hráčky Edinburgh Capitals a i tento zápas Girls vyhrály s přehledem – 7:2. 

Klíčovým zápasem bylo semifinále, kde se Girls stejně jako vloni střetly s anglickým týmem Blues Lacrosse. Girls začaly soustředěně a získaly náskok 2:0. Po půli ale Angličanky při přesilovce vývoj zápasu otočily až na 2:4. Girls se ale nenechaly zlomit a díky dvěma gólům Venduly Šubrtové vyrovnaly na 4:4 a zápas dospěl do nastavení hraného na náhlou smrt. V něm byly šťastnější soupeřky a po třech minutách hry skórovaly.

V utkání o bronz pak Girls porazily Dublin 10:4. Evropskými klubovými mistryněmi se staly Angličanky Blues Lacrosse, které ve finále přehrály Rotterdam Jaguars těsně 12:11. Celkově byl turnaj velmi vyrovnaný a bylo vidět zřetelné zlepšení i u slabších týmů.

České brankářky Kateřina Nájemníková a Kateřina Dvořáková, které se na turnaji v brance pravidelně střídaly a obě byly oporou týmu, ovládly individuální statistiky úspěšnosti.

V turnaji mužů český lakros zástupce neměl. Finále ovládli norští Oslo Saints, kteří porazili Hamburg Warriors 13:3.

Ondřej Mika

Fotogalerie je k prohlédnutí zde.